keskiviikko 27. heinäkuuta 2005

Vitriolica on "sellainen tyttö"

Puhdas viha

Olipa hän kuka tahansa, tämä henkilö vihaa sinua .

Hän vihaa sinua, perhettäsi, vanhempiasi, lapsiasi, sisariasi, ystäviäsi.


Hän vihaa tapaa jolla elät.

Hänellä ei ole aavistustakaan siitä, miten elät, mutta silti hän vihaa sitä.
Hän vihaa sinua ja perhettäsi ja elämääsi ja maatasi niin paljon, että hän astuu bussiin, joka on täynnä ihmisiä jotka ovat samanlaisia kuin sinä, reppu tai pommivyö täynnä räjähdysainetta.
Hän vihaa sinua niin paljon, että istuu siihen bussiin hetkeksi, katselee sinua, hengittää samaa ilmaa kuin sinä ja pystyy silti tappamaan sinut ja itsensä.


Lontoon terrori-iskujen jälkeen tämän tunteen piirsi ja kirjoitti Vitriolica -nimimerkkinen henkilö verkkoblogissaan Vitriolica Webb's ite.

Vitriolica on Portugalissa asuva englantilainen kahden lapsen äiti. Hänen blogisivunsa ovat tekstejä, piirustuksia, maalauksia ja valokuvia.

Taustalla on graafikko ja kuvittaja, taidekoulutettu ja itseoppinut, taitava piirtäjä, joka ihmettelee ja tarkkailee Portugalin arkea muukalaisen silmin, englantilaisella grazyhuumorilla ja satiirilla suodattettuna. Tekijä on pitänyt verkkoblogiaan varaventtiilinä kohtaamilleen paradokseille.

Hänen alter egonsa verkossa ovat Vitriolica (vitriolic =myrkyllinen) ja Unkemptwomen (hoitamttomat naiset) sekä Violet, seitsemän lapsen äiti.

Vitriolica saa kommenttikirjaansa melkoisesti palautetta. Hän myös kauppaa kuviaan, tosin omien sanojensa mukaan huonolla menestyksellä. Blogiin ilmestyy kuva tai pari päivässä. Intohimoinen, ilmaisullinen blogaaminen näkyy näillä sivuilla.

Kuvien tekemisessä hän käyttää Painter –ohjelmaa (aikaisemmin Fractalin, nykyisin Corelin) ja paineentunnistavaa piirustuslautaa (Wacom). Useat kuvat ovat ilmavia ja niissä yhdistyy osuva piirustustaito ja luonnosmaisuus.

”Henkilökohtaisesti, koska olen sellainen tyttö, en halua nähdä sitä, miten ihmisten työt on tehty, mutta se johtuu siitä, että tavallisesti tiedän vain näkemällä miten kuva on luotu, kuten kaikki ´kuvien piirtämisessä´ mukana olevat ihmiset…”

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...