torstai 5. maaliskuuta 2009

Taide kutsuu osallistumaan

Kulttuurinavigaattori seurasi viime keväänä Lontoon Trafalgarin aukion tyhjän neljännen veistosjalustan jännittävää taidekilpailua. Voittajaksihan tuli Antony Gormley, jonka yhteisötaidetta tehdään ja nähdään keväällä myös Suomessa taidesäätiö Pro Arten projektissa.
The Guardianissa julkaistiin helmikuussa Gormleyn kirjoitus otsikolla ”Kansan veistosjalusta” ja vetoomus osallistua neljännen veistosjalustan yhteisöteokseen.
Gormley esittää, että, kesäkuun kuudennesta päivästä alkaen veistosjalustaa päivystetään sadan päivän ajan. Jalustaa miehitetään 24 tuntia päivässä, yksi henkilö kerrallaan, jokainen tunnin ajan. Operaation toteuttamiseen tarvitaan 2 400 henkilöä.

Olin jo vakavasti harkitsemassa ilmoittautumista, mutta huomasin, että projektiin hyväksytään vain pysyvästi Isossa Britannassa asuvia. Turistit saavat seistä Trafalgarin aukiolla.

Gormleyn Helsingin projektiin oli vielä tänään paikkoja vapaana. Se tapahtuu 25.3.-3.4.2009.

Ihme-päivien seminaari on Vanhalla Yliopilastalolla 3.-5.4.2009 ja aiheina ovat: Ketkä taidetta tekevät?, Kenelle taidetta tehdään?, Miten yhteisö syntyy?, Mitä on hyvä taide? ja Mitä on asiantuntijuus? Aiheita pohditaan ja niistä keskustellaan ulkomaisten ja kotimaisten asiantuntijoiden voimin.


Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...