lauantai 13. elokuuta 2011

Guggenheim väliraportti epämääräinen


Luin juuri 25. toukokuuta päivätyn Helsingin Guggenheim –selvityksen väliraportin. Varsinaista tietoa tiedotteessa on varsin vähän. Siinä todetaan, että keskusteluja on käyty suomalaisten taidemuseoiden ja instituutioiden edustajien kanssa Oslossa, Tukholman Modernassa ja Tanskan Louisianassa.

Pietarin Venäläinen museo tai Eremitaasi eivät siis ole olleet yhteydenotoissa mukana ainakaan keväällä. Myöskään Tallinnan Kumu ei siis ole ollut mukana. Pitäisin aikamoisena kömmähdyksenä, jos vain pohjoismaat olisivat yhteydenotoissa mukana.

Tiedotteessa todetaan, että selvitykseen mukaan pyydetty newyorkilainen strategiseen markkinointiin, mainontaan ja muotoiluun erikoistunut yritys LaPlaca Cohen järjesti maaliskuussa päivän kestävän seminaarin, johon sisältyi sarja esityksiä ja keskusteluja museomaailman keskeisistä kehitysnäkymistä.
”Käsiteltyjä aiheita olivat esimerkiksi miltä 21. vuosisadan museo näyttää, mitä mahdollisuuksia ja haasteita uuden museon toiminnassa Helsingissä voisi olla ja miten määritellä uuden museon roolit kansallisesti, alueellisesti ja globaalisti sekä Guggenheim-säätiön verkoston piirissä. 
Seminaarin osallistui nimekkäitä taiteilijoita, muotoilijoita, kuraattoreita, museojohtajia, tekniikan tutkijoita, markkinoinnin ammattilaisia ja arkkitehtuurin tuntijoita Suomesta, Pohjois-Euroopasta ja Pohjois-Amerikasta.”
Aika epämääräistä viestintää. Luulisi, että myös laajempi yleisö olisi kiinnostunut moisen seminaarin tuloksista ja siitä, keitä siihen osallistui. Tiedote jättää lukijan arvailujen varaan myös sen, missä tämä suljettu seminaari pidettiin.

Epämääräistä tiedottamista Guggenheim-hanke ei tarvitse. Olen rahoittamassa veronmaksajana hankkeen suunnittelua ja kaipaisin mittavalta hankkeelta tarkkaa ja vakuuttavaa tiedotusta.

Suunnittelutyöhän myöntämilläni rahoilla hankkeeseen voisi palkata vaikka kymmenen tiedottajaa. Ilman tiedottamistahan ei kannata mitään hanketta edes aloittaa. 

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...