torstai 30. marraskuuta 2006

Pc-puhe on aina seuranamme

Tulihan taas tuhti annos pc-puhetta! Ei, en tarkoita henkilökohtaisia tietokoneita, jotka nekin ovat valtavasti puhetta synnyttäneet, vaan erästä amerikkalaista sanaa ja amerikkalaista ongelmaa, joka on rämpinyt Suomeenkin hitaasti ja varmasti. Täällä on taas tänään Politically Correct eli poliittisesti korrekti tai oma käännökseni poliittisesti oikeaoppinen.

Aamun Hesari takoo valtalehden vallanpitojournalismillaan poliittisen oikeaoppisuuden jaloa doktriinia paksuihin suomalaiskalloihin. Premisivulla huolenpidetään maahanmuuttajien psyykehoidosta ja siitä, että maahanmuuttajia on vain harvoin töissä viestimissä.

Kulttuurisivun erinomaisessa kolumnissa Percy Mashaire arvostelee ankarasti Jari Tervon käsikirjoittamaa tv-sarjaa Mogadishu Avenue ja toteaa, että ”…tapaus osoittaa taas kerran, että maahanmuuttajista saa puhua, mutta he eivät saa puhua”.

Saman sivun lyhytuutinen kertoo keskiviikkona julkistetusta opetusministeriön tilaamasta selvityksestä aiheesta ”Reilu kulttuuri?” Selvitys esittää, että perustettaisiin työryhmä pohtimaan kulttuuripolitiikan etiikkaa. Kulttuuriministerin perustama kulttuurin etiikka -projekti on pohtinut muun muassa, koskevatko ”kulttuuriset jokamiehenoikeudet” samanarvoisesti kaikkia väestöryhmiä. Tällainen työryhmä pystyisi tuottamaan pc-puhetta rekka-autolasteittain.

Pc-puhe on aina ollut seuranamme. Poliittinen parlamentarismi on pc-puheen sampo. Se synnyttää enemmän poliittiskorrekteja kuvioita kuin nykyaikaisen henkilökohtaisen tietokoneen laskentakapasiteetti antaa periksi.

Tiedättehän esimerkiksi nuo suurten puoluepamppujen ”poliittiset päätökset”, jotka ovat sinettejä sille, että päätöstä ei tarvitse perustella, että se on sovittu jo aikaisemmin suljetuissa piireissä ja että asiasta ei voi keskustella ja niin edelleen. Tai sen, että jokaisessa lautakunnassa, toimikunnassa, työryhmässä, tiimissä tai kahvipöydässä täytyy olla sitä ja sitä, sekä tätä ja tätä. Ja jos sitä ei ole tai tätä on liikaa, niin on syytä olla erittäin huolestunut.

Pc-puhetta aikaansaavat feminismi, maahanmuuttajat, nuoret, vanhat, palomiehet, uusi miesliike, naissotilaat, sipoolaiset, buddhalaiset ja ahvenanmaansuomalaiset.

Käsite poliittisesti korrekti eli PC syntyi Yhdysvalloissa 1980-luvulla. Se oli aikansa lapsi ja ironisen ja satiirisen sävyinen sana. Oikeistoradikaalit, jotka sanan aikoinaan maailmalle lahjoittivat, eivät varmaankaan käsittäneet, mikä maailmanlaajuinen…anteeksi globaali menestystarina siitä myöhemmin tuli.

Huumorintajuttomuus - tuo suomalaisten kansallishyve - on pc-puheen paras kaveri. Pc-puheen on annettava siis pulputa estottomasti. Sen vaikutuksia saattavat olla suunnaton tehottomuus, turhautuminen tai tuhlaus, mutta siihenhän on varat löydettävä. Otetaan ne pois vaikka mielipidelehtituesta.

1 kommentti:

a-kh kirjoitti...

Kiintiöpakolainen ja -homo ne viestimistä erinomaisia tekevät.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...