torstai 10. huhtikuuta 2008

Zaha Hahid voitti Vilnan suunnitelman

Palkittu irakilaissyntyinen arkkitehti Zaha Hahid voitti suunnittelukilpailun, jossa hamutaan Guggenheim-Eremitaasi taidemuseota Vilnaan. Hahid Lontoosta päihitti kilpailuun osallistuneet newyorkilaisen Daniel Libeskindin ja Massimiliano Fuksasin Roomasta.
Ehdotukset ovat esillä Jonas Mekas kuvataidekeskuksessa Vilnassa, mutta kuvia varsin virtaviivaisista suunnitelmista voi nähdä myös The Architects' Journalin sivulla.
Ensi vuonna Euroopan kulttuuripääkaupunkina oleva Vilna on ollut Pietarin Eremitaasin ja newyorkilaisen Guggenheimin museoiden yhteisessä hankesuunnitelmassa jo vuoden verran. Guggenheimin satelliitit toimivat nyt Bilbaossa Espanjassa ja Berliinissä. Myös Eremitaasin vastaavia on eri puolilla maailmaa, viime syksynä julkaistiin maailman suurimman taidemuseon filiaalisuunnitelma Viipuriin.
The New York Timesin aihetta koskevan jutun mukaan Guggenheimin osallistuminen ei kuitenkaan ole vielä varmaa. Viikolla kerrottiin, että Las Vegasissa toimiva Eremitaasin ja Guggenheimin yhteismuseo suljetaan toukokuussa.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...